600 g köttfärs
1/2 pkt bacon
1 stor gul lök
5 selleristjälkar
1 bit rotselleri
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
2 msk konc. kalvfond
1 dl vitt vin (rött funkar fint det med)
2 msk torkad oregano eller basilika
salt och peppar
olivolja
Hacka lök, vitlök, rotselleri, selleri och bacon.
Stek allt i omgångar och häll sedan över allt eftersom i en stor gryta.
Stek köttfärsen och lägg ner i grytan. Ha i de torkade kryddorna.
Blanda ner i de krossade tomaterna, purén, vinet, fonden, salt och peppar.
Koka på låg värme i minst en timme under lock.
Servera med spaghetti och parmesan över.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng