400 - 500 g nötlever
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
0,5 krm vitlökssalt
2 msk smör
1 tsk tomatpuré
0,5 tsk senap
1,5 dl öl
1 dl gräddfil
1. Putsa levern. Skölj väl eller lägg den ev i vatten eller mjölk några timmar. Skär den i skivor. Krydda på ena sidan med salt, peppar och vitlökssalt.
2. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i leverskivorna med den kryddade sidan ned och låt dem steka ca 5 minuter. Strö salt och kryddor på ovansidan, vänd skivorna och stek ytterligare några minuter. Ta upp levern.
3. Rör ned tomatpuré och senap i stekskyn och vispa ned öl och gräddfil. Lägg i leverskivorna och låt allt bli genomvarmt.
4. Servera med råstekt potatis och isbergssallad med fransk dressing.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng