Placeholder

Lever i gräddfilssås

Ingredienser

400 - 500 g nötlever
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
0,5 krm vitlökssalt
2 msk smör
1 tsk tomatpuré
0,5 tsk senap
1,5 dl öl
1 dl gräddfil

Gör så här

1. Putsa levern. Skölj väl eller lägg den ev i vatten eller mjölk några timmar. Skär den i skivor. Krydda på ena sidan med salt, peppar och vitlökssalt.

2. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i leverskivorna med den kryddade sidan ned och låt dem steka ca 5 minuter. Strö salt och kryddor på ovansidan, vänd skivorna och stek ytterligare några minuter. Ta upp levern.

3. Rör ned tomatpuré och senap i stekskyn och vispa ned öl och gräddfil. Lägg i leverskivorna och låt allt bli genomvarmt.

4. Servera med råstekt potatis och isbergssallad med fransk dressing.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr