Laxpasta

Ingredienser

400 gram kallrökt eller varmrökt lax
1/2 purjolök
1,5 dl vitt vin
65 gr spenat
1 dl kokbar crème fraiche
2 dl grädde
1/2 tärning fiskbuljong
1 dl vatten
4 msk riven parmesanost eller västerbottenost
350 gram pastafjärilar
2 msk olivolja

Gör så här

Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
Tillsätt vin och spenat och låt koka in.
Rör ner crème fraiche och grädde samt 1 dl vatten och fiskbuljongtärning.
Sjud några minuter. Håll varm.
Koka under tiden pastan al dente. Skölj inte av pastan i vatten när du kokt den då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan.
Tärna laxen och sätt undan någon dl till garnering - rör ner resten i såsen och koka upp.
Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda såsen med pastan.
Garnera med resten av laxen, nymalen svartpeppar samt riven ost.
Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.