400 gram kallrökt eller varmrökt lax
1/2 purjolök
1,5 dl vitt vin
65 gr spenat
1 dl kokbar crème fraiche
2 dl grädde
1/2 tärning fiskbuljong
1 dl vatten
4 msk riven parmesanost eller västerbottenost
350 gram pastafjärilar
2 msk olivolja
Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
Tillsätt vin och spenat och låt koka in.
Rör ner crème fraiche och grädde samt 1 dl vatten och fiskbuljongtärning.
Sjud några minuter. Håll varm.
Koka under tiden pastan al dente. Skölj inte av pastan i vatten när du kokt den då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan.
Tärna laxen och sätt undan någon dl till garnering - rör ner resten i såsen och koka upp.
Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
Blanda såsen med pastan.
Garnera med resten av laxen, nymalen svartpeppar samt riven ost.
Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng