1 kg kycklingfilé
smör
1 gul lök
10 - 15 små champinjoner
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl crème fraîche
0,5 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 dl riven västerbottenost
bacon att toppa med
1. Klipp baconet smått och fräs det knaperstekt. Låt rinna av. Strimla kycklingen. Finhacka löken och kvarta champinjonerna.
2. Hetta upp en panna med smör och fräs lök och svamp gyllene. Tillsätt kycklingen och stek den färdig. Krydda med litet salt och peppar.
3. Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten, fond och senap och koka upp. Låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält.
4. Strö över bacon och servera med ris, potatis eller pasta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng