Placeholder

Kycklinggryta med ost- och senapssås

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
smör
1 gul lök
10 - 15 små champinjoner
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl crème fraîche
0,5 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 dl riven västerbottenost
bacon att toppa med

Gör så här

1. Klipp baconet smått och fräs det knaperstekt. Låt rinna av. Strimla kycklingen. Finhacka löken och kvarta champinjonerna.

2. Hetta upp en panna med smör och fräs lök och svamp gyllene. Tillsätt kycklingen och stek den färdig. Krydda med litet salt och peppar.

3. Tillsätt grädde, crème fraîche, vatten, fond och senap och koka upp. Låt sjuda några minuter. Riv över osten och vänd om tills den smält.

4. Strö över bacon och servera med ris, potatis eller pasta.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr