4 - 6 kycklingfiléer
2 - 3 msk smör
1 tsk salt
vitpeppar
1 krm paprikapulver
150 - 200 g färska champinjoner
1 - 2 vitlöksklyftor
2 - 3 dl crème fraîche
hackad persilja
1. Stek kycklingfiléerna i smör till guldbrun färg och krydda med salt, nymalen vitpeppar och paprikapulver. Ta upp dem.
2. Skär champinjonerna i kvartar och fräs dem i grytan efter kycklingen över ganska stark värme. Pressa vitlök över och häll i crème fraîche.
3. Lägg i kycklingen och sjud ca 5 minuter eller tills de är genomkokta. Smaka av såsen väl och strö över persilja.
4. Servera med råstekt potatis eller kokt ris och grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…