Placeholder

Kyckling i gorgonzolasås

Ingredienser

3 kycklingfiléer
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
100 g gorgonzola
1 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk soya
1 msk kycklingfond
2 msk färskost
0,5 dl finhackad persilja
salt
peppar
smör till stekning
2 - 3 salladslökar till dekoration

Gör så här

1. Dela varje kycklingfilé i 4 - 5 bitar. Strimla purjolöken och finhacka vitlök och persilja. Bryn kycklingen i stekpanna och smaksätt med salt och peppar.

2. I separat gryta eller traktörpanna steker du purjolök, vitlök och persilja. De ska mjukna men inte ta färg.

3. Tillsätt grädde, crème fraîche, vitt vin, kycklingfond, soya och färskost. Låt koka upp. Sänk värmen så att såsen bara sjuder. Smula ned gorgonzolan och låt inte såsen koka efter detta, bara sjuda.

4. Lägg över de brynta kycklingbitarna och låt sjuda 10 minuter. Kontrollera den tjockaste kycklingbiten så att den är genomstekt. Smaka av med salt och peppar och strö sedan över tunt snedstrimlad salladslök.

5. Servera tillsammans med kokt ris eller pressad potatis och kokt broccoli eller en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.