3 kycklingfiléer
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
100 g gorgonzola
1 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk soya
1 msk kycklingfond
2 msk färskost
0,5 dl finhackad persilja
salt
peppar
smör till stekning
2 - 3 salladslökar till dekoration
1. Dela varje kycklingfilé i 4 - 5 bitar. Strimla purjolöken och finhacka vitlök och persilja. Bryn kycklingen i stekpanna och smaksätt med salt och peppar.
2. I separat gryta eller traktörpanna steker du purjolök, vitlök och persilja. De ska mjukna men inte ta färg.
3. Tillsätt grädde, crème fraîche, vitt vin, kycklingfond, soya och färskost. Låt koka upp. Sänk värmen så att såsen bara sjuder. Smula ned gorgonzolan och låt inte såsen koka efter detta, bara sjuda.
4. Lägg över de brynta kycklingbitarna och låt sjuda 10 minuter. Kontrollera den tjockaste kycklingbiten så att den är genomstekt. Smaka av med salt och peppar och strö sedan över tunt snedstrimlad salladslök.
5. Servera tillsammans med kokt ris eller pressad potatis och kokt broccoli eller en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng