500 g kycklingfilé
1 gul lök
salt
peppar
Sås:
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
1 dl chilisås
1,5 msk oregano
salt
peppar
riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär kycklingen i bitar och hacka löken. Lägg över i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
3. Blanda grädde, crème fraîche, chilisås och oregano i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter tills osten smält och kycklingen är klar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng