400 g pasta
400 - 500 g kassler
Ostsås:
2 msk smör
6 dl gräddmjölk
2,5 msk mjöl
3 dl västerbottenost eller
annan smakrik ost
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
2. Strimla kasslern tunt. Koka pastan men inte helt färdig.
3. Gör ostsåsen under tiden. Smält smöret i en kastrull och tillsätt gräddmjölken, men spara litet till redningen. Vispa i redningen i såsen och låt sjuda.
4. Rör ned kasslern och sjud 10 minuter. Ta från värmen och rör ned osten under omrörning. Låt det inte koka mer.
5. Lägg pastan i en smord ugnsform och varva med ost- och kasslersås. Garnera med körsbärstomater och gratinera 20 - 25 minuter. Servera med en krispig sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng