400 g pasta
400 - 500 g kassler
Ostsås:
2 msk smör
6 dl gräddmjölk
2,5 msk mjöl
3 dl västerbottenost eller
annan smakrik ost
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
2. Strimla kasslern tunt. Koka pastan men inte helt färdig.
3. Gör ostsåsen under tiden. Smält smöret i en kastrull och tillsätt gräddmjölken, men spara litet till redningen. Vispa i redningen i såsen och låt sjuda.
4. Rör ned kasslern och sjud 10 minuter. Ta från värmen och rör ned osten under omrörning. Låt det inte koka mer.
5. Lägg pastan i en smord ugnsform och varva med ost- och kasslersås. Garnera med körsbärstomater och gratinera 20 - 25 minuter. Servera med en krispig sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…