Placeholder

Krämig pastagratäng med kassler

Ingredienser

400 g pasta
400 - 500 g kassler

Ostsås:
2 msk smör
6 dl gräddmjölk
2,5 msk mjöl
3 dl västerbottenost eller
annan smakrik ost
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.

2. Strimla kasslern tunt. Koka pastan men inte helt färdig.

3. Gör ostsåsen under tiden. Smält smöret i en kastrull och tillsätt gräddmjölken, men spara litet till redningen. Vispa i redningen i såsen och låt sjuda.

4. Rör ned kasslern och sjud 10 minuter. Ta från värmen och rör ned osten under omrörning. Låt det inte koka mer.

5. Lägg pastan i en smord ugnsform och varva med ost- och kasslersås. Garnera med körsbärstomater och gratinera 20 - 25 minuter. Servera med en krispig sallad.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.