Placeholder

Krämig pasta med svamp och kyckling

Ingredienser

Ca 600 g kycklingfilé
ca 400 g svamp, gärna blandad
100 g riven smakrik ost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 msk japansk soya
5 dl grädde
2 dl gräddfil
salt
svartpeppar
olja till stekning

Servering:
300 g penne
färsk basilika
parmesanost

Gör så här

1. Tärna löken smått och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i bitar. Putsa och skiva svampen.

2. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme tills den slutar vätska sig. Lägg svampen åt sidan.

3. I samma stekpanna tillsätter du olja, lök och vitlök. Stek tills löken mjuknar. Vänd i kycklingen och stek under omrörning tills dne får färg.

4. Tillsätt vetemjöl och stek litet till. Tillsätt svamp, grädde, gräddfil, soya, salt och peppar och blanda.

5. Koka pastan al dente och häll av vattnet. Vänd ned pastan och den rivna osten i såsen. Blanda och toppa gärna med parmesanost och färsk basilika vid servering.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr