Placeholder

Krämig kyckling med champinjoner

Ingredienser

Ca 600 g kycklingfilé, 4 st
250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
smör eller olja till stekning
ev litet maizenaredning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Stek kycklingen så att den får fin färg. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och ställ mitt i ugnen tills de nästan är klara. Skär ett snitt och kolla att de inte är rosa eller att de når 72 grader i den tjockaste delen.

3. Skölj och skiva champinjonerna och finhacka lök och vitlök. Stek champinjonerna i samma panna som kycklingen tills de börjar få färg.

4. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka. Tillsätt grädde, mjölk, soya och timjan och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar och ev ännu en skvätt soya. Vill du ha en tjockare sås kan du reda med litet maizena.

5. Lägg kycklingen i såsen, låt sjuda någon minut och strö över litet finhackad persilja. Servera med valfritt tillbehör.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr