400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, pressad
1,5 dl torrt vitt vin
2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna
250 g körsbärstomater, halverade
1 dl parmesanost, grovriven
150 g mascarpone
50 g rucolasallad
salt
ev peppar
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg.
3. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter.
4. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig).
5. Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet.
6. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen.
7. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga.
8. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria