Krämig italiensk pasta med piccante och mascarpone

Ingredienser

400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
4 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, pressad
1,5 dl torrt vitt vin
2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna
250 g körsbärstomater, halverade
1 dl parmesanost, grovriven
150 g mascarpone
50 g rucolasallad
salt
ev peppar

Gör så här

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg.

3. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter.

4. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig).

5. Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet.

6. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen.

7. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga.

8. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.