Krämig Champinjonpasta

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

400 g penne pasta, fullkorn
500 g champinjoner, skivade
olja till stekning
1 st purjolök, hackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
230 g vita bönor
2.5 dl havregrädde
1 st citron, saften
0.5 tsk torkad timjan
70 g babyspenat
salt
vitpeppar

Gör så här

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Fräs champinjonerna i lite olja tills den har släppt sin vätska och fått lite färg.

Ringla över lite mer olja och vänd ner purjolök och vitlök. Låt fräsa med tills purjolöken mjuknar.

Skölj bönorna och häll ner dem i en skål tillsammans med grädde, citronsaft och timjan.
Mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Du kan även göra det här i en blender.

Häll såsen över svampen och värm på. Låt puttra på i en minut och vänd sedan ner spenaten. Vänd runt tills det att spenaten har släppt sin vätska och.minskat i volym. Smaka av med salt och peppar.

Blanda pastan med champinjonsåsen och servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.