Biffar:
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
500 g blandfärs eller nötfärs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tomatsås:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 dl vatten
1,5 msk tomatpuré
ev vetemjöl till redning
1. Blanda allt till biffarna och forma till lagom stora biffar. Stek dem i en stekpanna i en klick smör tills de fått en fin yta.
2. Blanda allt till såsen och häll över tillsammans med biffarna i stekpannan. Låt biffarna puttra i såsen tills de är genomstekta. Ta ev upp dem och red av såsen med litet vetemjöl utblandat i kallt vatten om du önskar en tjockare konsistens på såsen.
3. Servera med pasta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng