Kantarellpasta med gremolatatopping

Ingredienser

Kantarellpasta

400 gram tagliatelle
1 st gul lök
2 klyfta(or) vitlök
150 gram färska kantareller, el. frysta
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Gremolata
1 kruka(or) färsk persilja
1 klyfta(or) vitlök
30 gram parmesanost
3 msk olivolja
1 st citron(er)
1 krm salt

Topping
50 gram parmesanost

Gör så här

Tillagning

Gremolata:

1. Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
2. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta:

1. Koka upp vatten till pastan.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
5. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr