16st Skumtomtar
2dl Strösocker
1dl Grädde
50g Smör
100g Vit Choklad
Börja med åt klippa tomtarna i bita.
Och bryt chokladen i bitar.
Smält smöret och sen i med alla ingredienser förutom den vita chokladen och låt tomtarna smälta och rör om då och då.
Sen då det blivit en fin och jämn sörja så ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
Häll i en form med bakplåtspapper (en liten form)
Och in i kylen i minst 3 timmar innan du börjar göra små bitar.
Förvaras i kylen.
Brukar gå efter datumet på grädden för att se hur länge den är ätbar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Saftigt julbröd med pomerans
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä…
Juliga kalkonköttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
Mozzarellabröd Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg riven mozzarella…
Julbröd med vörtsmak
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…
PASTA MED SOLTORKAD TOMAT- OCH SKINKSÅS PUBLICERAT PÅ 6 juli, 2021 av Mirre – Sweetwords
Gör så här Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Skär champinjoner…
HEMGJORD JULSENAP
1. Blanda senapsfrön, vatten och ättiksprit i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå…
Krämig julgröt
1. Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet, men byt ut vattnet mot valfri mjölk. 2.…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng