HEMGJORD JULSENAP

Ingredienser

0.5 dl gula senapsfrön
0.5 dl bruna senapsfrön
1.5 dl vatten
0.5 msk ättiksprit 12%
1 tsk salt
3 msk honung
2 msk matolja

Gör så här

1. Blanda senapsfrön, vatten och ättiksprit i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.

2. Blanda med salt och honung och mixa i matberedare eller med stavmixer tills fröna har krossats. Fortsätt mixa och tillsätt oljan. Häll upp i en ren burk och förslut med lock. Låt stå i kylen i 2–3 dagar före servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Juliga kalkonköttbullar

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…

Julbröd med vörtsmak

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…

Krämig julgröt

1. Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet, men byt ut vattnet mot valfri mjölk. 2.…

Jullimpa

1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, avsluta…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.