0.5 dl gula senapsfrön
0.5 dl bruna senapsfrön
1.5 dl vatten
0.5 msk ättiksprit 12%
1 tsk salt
3 msk honung
2 msk matolja
1. Blanda senapsfrön, vatten och ättiksprit i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.
2. Blanda med salt och honung och mixa i matberedare eller med stavmixer tills fröna har krossats. Fortsätt mixa och tillsätt oljan. Häll upp i en ren burk och förslut med lock. Låt stå i kylen i 2–3 dagar före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Saftigt julbröd med pomerans
1. Sätt ugnen på 120°C varmluft (eller 160°C, om du inte har varmluftsugn) och klä…
Juliga kalkonköttbullar
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Julgransbröd med mozzarella och vitlökssmör
Mozzarellabröd Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg riven mozzarella…
Julbröd med vörtsmak
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, crème fraiche och färskost…
PASTA MED SOLTORKAD TOMAT- OCH SKINKSÅS PUBLICERAT PÅ 6 juli, 2021 av Mirre – Sweetwords
Gör så här Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara lite av pastavattnet. Skär champinjoner…
Krämig julgröt
1. Koka bovetegröten enligt anvisningarna på paketet, men byt ut vattnet mot valfri mjölk. 2.…
Jullimpa
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, avsluta…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier