Hasselbackspotatis, kebab och vitlökssås

Ingredienser

2 förpackningar Oumph kebeb
12 st potatisar
25 g smör
4 msk ströbröd
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.

2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.

3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.

4. Stek oumph kebab i en stekpanna på hög värme.

5. Blanda ihop pressad vitlök, salt och peppar i fraichen.

Tillbehör: Servera hasselbackspotatisen med stekt kebab, vitlökssås och en härlig sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr