500 g spagetti
250 g färsk grönkål
2 klyftor vitlök
1 st gul lök
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 dl riven stark ost
100 g valnötter/pumpakärnor
olja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Börja med att rosta valnötterna/pumpakärnorna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg åt sidan.
2. Strimla grönkålen ( ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlök och lök.
3. Fräs vitlök, lök och grönkål mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.
4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
5. Slå på grädden över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme.
6. Späd ev med lite vatten om den blir väldigt tjock.
7. Rör ned osten och valnötter/pumpakärnor i såsen. Krydda med salt och peppar.
8. Servera med den nykokta pastan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria