Grönkålspasta

Ingredienser

500 g spagetti
250 g färsk grönkål
2 klyftor vitlök
1 st gul lök
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 dl riven stark ost
100 g valnötter/pumpakärnor
olja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Börja med att rosta valnötterna/pumpakärnorna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg åt sidan.

2. Strimla grönkålen ( ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlök och lök.

3. Fräs vitlök, lök och grönkål mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.

4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.

5. Slå på grädden över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme.

6. Späd ev med lite vatten om den blir väldigt tjock.

7. Rör ned osten och valnötter/pumpakärnor i såsen. Krydda med salt och peppar.

8. Servera med den nykokta pastan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.