Ingredienser
portioner2 - 4 portioner
12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
100 g rapsolja
10 g vitlök, finhackad
10 g ingefära, finhackad
20 g salladslök, skivad
12 grillspett, i bambu
60 g majsstärkelse
1 ägg, uppvispat
pankoströbröd
rapsolja, till fritering
Gör så här
Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Salt & Peppars Lilla smörgåstårta med kräftstjärtar och räkor 4 bitar
Hårdkok äggen och låt dem kallna. Låt räkor och kräftstjärtar rinna av. Spara undan lite…
Het vitkålssallad med räkor och lime
1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter.…
Frasig råraka med krämig ostfyllning
Gör så här Finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda potatisen med salt och låt den marinera…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…