Ingredienser
portioner2 - 4 portioner
12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
100 g rapsolja
10 g vitlök, finhackad
10 g ingefära, finhackad
20 g salladslök, skivad
12 grillspett, i bambu
60 g majsstärkelse
1 ägg, uppvispat
pankoströbröd
rapsolja, till fritering
Gör så här
Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Salt & Peppars Lilla smörgåstårta med kräftstjärtar och räkor 4 bitar
Hårdkok äggen och låt dem kallna. Låt räkor och kräftstjärtar rinna av. Spara undan lite…
Het vitkålssallad med räkor och lime
1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter.…
Frasig råraka med krämig ostfyllning
Gör så här Finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda potatisen med salt och låt den marinera…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st