Friterade vannamei-räkor

Ingredienser

Ingredienser

portioner2 - 4 portioner
12 vannamei-räkor, ASC-märkta, skalade och råa
100 g rapsolja
10 g vitlök, finhackad
10 g ingefära, finhackad
20 g salladslök, skivad
12 grillspett, i bambu
60 g majsstärkelse
1 ägg, uppvispat
pankoströbröd
rapsolja, till fritering

Gör så här

Gör så här

Blanda olja, vitlök, ingefära och salladslök till en marinad. Marinera räkorna en timme.
Torka av räkorna och trä upp dem på grillspetten, detta går lättare om du skär några ytliga snitt i räkorna.
Panera räkorna först i majsstärkelse, sedan ägg och sist panko. Fritera dem sedan gyllenbruna i 180-gradig olja.
Låt dem rinna av på hushållspapper.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.