4p
ca 12 skivor formfranska
Fyllning:
3 ägg
1 burk räkor i lake (360 g)
1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
1/2 – 1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
50 g röd stenbitsrom (eller annan rom)
1 dl hackad dill
1 msk citronsaft
peppar
Dekoration:
1 dl creme fraiche (Lite i snålaste laget men jag vill bara använda en burk creme fraiche totalt. Ska du bjuda och vill göra det snyggt behöver du nog minst det dubbla.)
1/2 dl majonnäs
räkor, kräftstjärtar, rom, citron, gurka, finklippt dil
Hårdkok äggen och låt dem kallna.
Låt räkor och kräftstjärtar rinna av. Spara undan lite av varje till dekoration. Skala och hacka äggen fint. Grovhacka skaldjuren. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Skär bort brödets kanter.
Bygg ihop tårtan. Lägg 4 brödskivor i bottnen på en form, fyllning, bröd, fyllning och avsluta med bröd.
Blanda crème fraiche och majonnäs till garneringen. Kleta ut över tårtan.
Garnera därefter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk