Ingredienser (4 port)
500 g vitkål
1.5 dl majonnäs
1 fp handskalade räkor i lake, väl avrunna
0.25 st röd chili (spansk peppar) tunnskivad
0.25 st grön chili (spansk peppar) tunnskivad
1 kruka koriander, grovhackad
2 stycken salladslökar, ansade och tunnstrimlade
2 st lime, tvättade
4 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.
2. Stryk ut majonnäsen på ett serveringsfat. Arrangera vitkål, räkor, chili, koriander och salladslök över majonnäsen. Raspa över limeskal.
3. Pressa limen och blanda en dressing med olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen. Servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng