Het vitkålssallad med räkor och lime

Ingredienser

Ingredienser (4 port)
500 g vitkål
1.5 dl majonnäs
1 fp handskalade räkor i lake, väl avrunna
0.25 st röd chili (spansk peppar) tunnskivad
0.25 st grön chili (spansk peppar) tunnskivad
1 kruka koriander, grovhackad
2 stycken salladslökar, ansade och tunnstrimlade
2 st lime, tvättade
4 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Gör så här

1. Skiva vitkålen supertunt på mandolin och lägg strimlorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.

2. Stryk ut majonnäsen på ett serveringsfat. Arrangera vitkål, räkor, chili, koriander och salladslök över majonnäsen. Raspa över limeskal.

3. Pressa limen och blanda en dressing med olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen. Servera.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.