1 fläskfilé, ca 500 g
400 g små potatisar
2 dl äppelcider
2 dl vispgrädde
0,5 - 1 dl grovkornig senap
olja
salt
peppar
torkad rosmarin
ev 1 - 2 msk kött- eller
kycklingfond till såsen
för extra mustighet
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och dela de potatisar som är för stora. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och baka till gyllene färg, ca 30 minuter.
3. Putsa filén och skär den i 1,5 cm tjocka skivor. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek skivorna gyllenbruna. Salta och peppra, ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan. Skölj inte ur pannan.
4. Häll i äppelcider och grädde. Tillsätt senap, rosmarin och ev koncentrerad fond. Låt sjuda 5 - 7 minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg köttet i såsen och servera med den rostade potatisen. Garnera gärna med färsk rosmarin.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk