Placeholder

Fläskfilépanna med rostad potatis

Ingredienser

1 fläskfilé, ca 500 g
400 g små potatisar
2 dl äppelcider
2 dl vispgrädde
0,5 - 1 dl grovkornig senap
olja
salt
peppar
torkad rosmarin
ev 1 - 2 msk kött- eller
kycklingfond till såsen
för extra mustighet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och dela de potatisar som är för stora. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och baka till gyllene färg, ca 30 minuter.

3. Putsa filén och skär den i 1,5 cm tjocka skivor. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek skivorna gyllenbruna. Salta och peppra, ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan. Skölj inte ur pannan.

4. Häll i äppelcider och grädde. Tillsätt senap, rosmarin och ev koncentrerad fond. Låt sjuda 5 - 7 minuter och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg köttet i såsen och servera med den rostade potatisen. Garnera gärna med färsk rosmarin.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.