500 g fläskfilé
1 pkt bacon
champinjoner
soltorkade tomater
1 gul lök
1 - 2 msk fond (kalv
eller kött och vin)
salt, svartpeppar
1 - 2 vitlöksklyftor
6 dl grädde
färsk tagliatelle
1. Putsa fläskfilén och skär den i mindre bitar. Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
2. Skiva svampen, hacka löken och strimla baconet, stek allt i smör eller olja och blanda ned köttet.
3. Häll på grädde och fond, pressa i vitlöken, strimla och tillsätt soltorkade tomater och smaka av. Låt koka tills det tjocknar eller red av.
4. Koka pastan och servera allt med bröd och valfria grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st