Placeholder

Fläskfilé i härlig sås

Ingredienser

2 fläskfiléer
200 g champinjoner
smör till stekning
salt, peppar
0,5 tsk paprikapulver

Sås:
25 g smör
1 köttbuljongtärning
6 soltorkade tomater i olja
5 dl grädde
1,5 msk konjak
1,5 msk dijonsenap
soya
salt, peppar
steksky
färsk timjan

Gör så här

1. Skär kött och champinjoner i skivor, krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek på bägge sidor. Lägg åt sidan.

2. Skär soltorkade tomater i bitar och smält smöret i en kastrull. Smula i buljongtärningen. Vispa ned litet grädde i stekskyn i pannan och häll över i kastrullen.

3. Häll på resten av grädden, dijonsenap, soltorkade tomater och sist konjak. Smaka av med salt, peppar och soya. Låt puttra ca 15 minuter.

4. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan och häll på såsen. Låt allt bli varmt och servera med pressad potatis, färsk timjan och en god sallad.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr