2 fläskfiléer
200 g champinjoner
smör till stekning
salt, peppar
0,5 tsk paprikapulver
Sås:
25 g smör
1 köttbuljongtärning
6 soltorkade tomater i olja
5 dl grädde
1,5 msk konjak
1,5 msk dijonsenap
soya
salt, peppar
steksky
färsk timjan
1. Skär kött och champinjoner i skivor, krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek på bägge sidor. Lägg åt sidan.
2. Skär soltorkade tomater i bitar och smält smöret i en kastrull. Smula i buljongtärningen. Vispa ned litet grädde i stekskyn i pannan och häll över i kastrullen.
3. Häll på resten av grädden, dijonsenap, soltorkade tomater och sist konjak. Smaka av med salt, peppar och soya. Låt puttra ca 15 minuter.
4. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan och häll på såsen. Låt allt bli varmt och servera med pressad potatis, färsk timjan och en god sallad.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng