800 g fläskfilé
250 g rökt skinka i bit
2 gula lökar
5 dl valfri grädde
2 - 3 dl vitt vin
2 msk chilisås
3 msk kalvfond
0,5 msk soya
2 tsk valfria örtkryddor
1 msk dijonsenap
salt, peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Putsa fläskfilén, skär den i rejäla skivor och bryn dem lätt i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form.
3. Hacka löken och stek den i litet smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Lägg löken över köttet. Tärna skinkan och lägg den över.
4. Vispa ihop grädde, vin, chilisås, fond, soya och dijonsenap. Smaka av såsen med örtkryddor. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen ca 15 - 20 minuter, eller tills det har en innertemperatur på ca 70 grader.
5. Servera med klyftpotatis, ris eller pasta och en sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria