Placeholder

Fläskfilé i drömgod sås

Ingredienser

800 g fläskfilé
250 g rökt skinka i bit
2 gula lökar
5 dl valfri grädde
2 - 3 dl vitt vin
2 msk chilisås
3 msk kalvfond
0,5 msk soya
2 tsk valfria örtkryddor
1 msk dijonsenap
salt, peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Putsa fläskfilén, skär den i rejäla skivor och bryn dem lätt i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form.

3. Hacka löken och stek den i litet smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Lägg löken över köttet. Tärna skinkan och lägg den över.

4. Vispa ihop grädde, vin, chilisås, fond, soya och dijonsenap. Smaka av såsen med örtkryddor. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen ca 15 - 20 minuter, eller tills det har en innertemperatur på ca 70 grader.

5. Servera med klyftpotatis, ris eller pasta och en sallad.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.