Fisk med räkfondsås och pressad potatis

Ingredienser

500g räkor med skal
1 stor morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
Mjöl
2 dl grädde
Olja eller smör

Champinjoner
Paprika
Potatis
Fisk

Gör så här

Mitt försök att efterhärma rätten skepparmiddag på Axmar brygga. Huvudrollen står såsen för.

Sås
* Börja med att skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull.
* Ha i lite olja eller smör och fräs skalen några minuter
* Hacka löken och moroten. Lägg i kastrullen tillsammans med tomatpuré. Fräs ca 5 minuter
* Häll på vinet och låt det koka in
* Häll på vatten så att det täcker skalen och låt puttra 20 minuter under lock
* Sila av vätskan i en mindre kastrull. Reducera till 2-3 dl.
* Lägg i en fiskbuljongtärning
* Blanda grädden med lite mjöl. Mängden mjöl får man variera lite beroende på hur tjock mina vill ha såsen. Häll i grädden och rör om

Tillbehör
* Koka potatis
* Stek champinjoner och paprika
* Lätt pnaerad vit fisk

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.