500g räkor med skal
1 stor morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
Mjöl
2 dl grädde
Olja eller smör
Champinjoner
Paprika
Potatis
Fisk
Mitt försök att efterhärma rätten skepparmiddag på Axmar brygga. Huvudrollen står såsen för.
Sås
* Börja med att skala räkorna. Lägg skalen i en kastrull.
* Ha i lite olja eller smör och fräs skalen några minuter
* Hacka löken och moroten. Lägg i kastrullen tillsammans med tomatpuré. Fräs ca 5 minuter
* Häll på vinet och låt det koka in
* Häll på vatten så att det täcker skalen och låt puttra 20 minuter under lock
* Sila av vätskan i en mindre kastrull. Reducera till 2-3 dl.
* Lägg i en fiskbuljongtärning
* Blanda grädden med lite mjöl. Mängden mjöl får man variera lite beroende på hur tjock mina vill ha såsen. Häll i grädden och rör om
Tillbehör
* Koka potatis
* Stek champinjoner och paprika
* Lätt pnaerad vit fisk
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar