Placeholder

Enkel köttfärssås med oliver

Ingredienser

3 msk olivolja
50 g smör
1 gul lök
4 msk rött vin
4 msk grädde
400 g blandfärs
1 burk krossade tomater
15 svarta oliver
1 tsk salt
peppar
parmesanost

Gör så här

Hacka löken smått.
Lägg hälften av smöret och oljan i stekpannan och låt det smälta på medelstark värme. Lägg i löken och låt den fräsa tills den är genomskinlig. Lägg i köttfärsen tills den inte är rosa någonstans
Häll i lite vin och låt det puttra i någon minut.
Häll därefter i grädde och låt det puttra i ytterligare några minuter.
Häll i tomaterna, oliverna och salt och svartpeppar, sänk värmen så att såsen småbubblar i minst 1 timme.
Koka upp spaghettin och häll därefter ner den i köttfärssåsen. I med resten av smöret och rör om ordentligt. Strö till sist över parmesanost innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.