5 dl vispad grädde
1 burk kondenserad mjölk
finrivet skal av 0,5 lime
och 0,5 citron
2 msk saft av lime och citron
Salt kolasås:
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
2 krm havssalt
2 krm vaniljpulver
1. Blanda hårt vispad grädde med kondenserad mjölk. Riv i skal och pressa i saft av citrus. Häll över i lämpligt kärl och frys 3 - 4 timmar.
2. Blanda alla ingredienser till såsen och koka i kastrull på medelstark värme ca 12 - 15 minuter. Strö litet flingsalt över såsen vid servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng