Placeholder

Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås

Ingredienser

4 fläskkotletter
salt
peppar
0,5 msk kalvfond
200 g ädelost

Portvinssås:
1 dl portvin
1 msk kalvfond
2 - 3 dl grädde
salt
peppar

Gör så här

1. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.

2. Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord, ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 grader.

3. Gratinera tills osten smält och fått litet färg, 5 - 6 minuter.

4. Portvinssås:
Vispa ned portvinet i pannan och ge det ett uppkok. Sila upp i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera med potatis och lättkokta grönsaker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr