4 fläskkotletter
salt
peppar
0,5 msk kalvfond
200 g ädelost
Portvinssås:
1 dl portvin
1 msk kalvfond
2 - 3 dl grädde
salt
peppar
1. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.
2. Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord, ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 grader.
3. Gratinera tills osten smält och fått litet färg, 5 - 6 minuter.
4. Portvinssås:
Vispa ned portvinet i pannan och ge det ett uppkok. Sila upp i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med potatis och lättkokta grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng