
Morotskaka med frosting
1. Rätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint. 2. Vispa ägg och socker till…
En morotskaka är underbart god och passar vid alla bjudningar. Självklart är det de rivna morötterna som bidrar till att göra kakan extra saftig.
Morötter är naturligt söta, de är faktiskt bland de sötaste grönsakerna vi har. Perfekt i bakverk med andra ord. Morötter ska också ha använts i sötsaker redan på medeltiden just därför. På den tiden var sötningsmedel en dyr lyxvara.
Den morotskaka som vi äter idag är dock en relativt modern skapelse. Kakans historia är omtvistad men slog igenom stort på 1960-talet. Idag är det en av våra mest omtyckta bakverk.
Gör din morotskaka i långpanna – enkelt och smidigt. Det som bidrar till att göra morotskaka extra gott är den beroendeframkallande frostingen som brukar toppa kakorna. Den blandas allra helst på färskost, vilket gör frostingen riktigt krämig och lite syrlig – en underbar kombination till den söta och saftiga kakan. Ett tips är att smaksätta frostingen med rivet skal från citron eller lime.
Som med så många andra bakverk går morotskaka att smaksätta efter personliga preferenser. Ingefära och kanel är smaker som gifter sig med den klassiska morotskakan.
1. Rätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint. 2. Vispa ägg och socker till…
3 ägg 3 1/2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk kanel…
1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser.…
Sätt urkärnade dadlar i en mixer + oljan mixa sönder dadlarna. Tillsätt ägg och yogurtkvarken…
Det här supergoda receptet på morotskaka kommer från bloggen Armed and Deliscious som är skriven…
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form, cm 24 cm i diameter (för 10…
1. Sätt på ugnen på 175°. Smörj och bröa två formar med ca 15 cm…
Börja med att smörja en form. Fint riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd…