1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
4. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren.
5. Bre på kakan när den har svalnat.
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
pressad juice och rivet skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng