Morotskaka

Ingredienser

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.

3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

4. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren.

5. Bre på kakan när den har svalnat.

Gör så här

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
pressad juice och rivet skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.