Morotskaka

Ingredienser

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 dl matolja
2 dl finrivna morötter
2 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Glasyr:
75 g philadelphiaost
30 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

Dekoration:
kokos
röd och gul karamellfärg

Gör så här

Börja med att smörja en form. Fint riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner de torra ingredienserna och matoljan.
Tillsätt sist morötterna och blanda till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 20-30 min.
Ugnstemp: 175 grader

Medans kakan kallnar blandar du till glasyren. Blanda philadelphiaost och smöret först och tillsätt sedan florsockret. Blanda kokosen med lite karamellfärg i taget tills den fått den färgen du önskar.
När kakan kallnat bred på glasyren och strö över den färgade kokosen.
Tips: Jag brukar göra dubbel satts och grädda den i en långpanna.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.