Kycklingköttbullar med stekt spetskål
Blanda kycklingfärs med garam masala, salt och svartpeppar i en skål. Rulla färsen till köttbullar,…
Få saker slår hemlagade köttbullar. De populära bollarna serverar vi gärna både till vardags och till högtider som jul och påsk.
I Sverige äter vi gärna köttbullar med potatis, brunsås och lingon. Men som med så många andra rätter är möjligheten till variation stor. Köttbullar med tomatsås är hur gott som helst, gärna tillsammans med pasta. Och vem älskar inte den klassiska köttbullemackan med rödbetssallad?
Köttbullar finns i olika former över hela världen, men var rätten först uppstod är oklart. Men maträtten kan i alla fall spåras tillbaka till 1700-talet och åts bland annat vid Richard den II:s hov i England. I Sverige nämns köttbullar i Kajsa Wargs klassiska kokbok från 1755. Därefter har de små bollarna blivit ett omtyckt inslag i den svenska matkulturen. Som fingervisning på rättens popularitet kan nämnas att möbelvaruhuset Ikea säljer 180 miljoner köttbullar per år.
Swedish meatballs är ett känt begrepp i världen och det som kanske framför allt utmärker våra köttbullar är att vi äter dem med just gräddsås och sötsyrliga lingon.
Visste du att även köttbullen har en egen dag? Markera den 23 augusti i din kalender om du vill hylla den lilla bollen extra mycket i år.
Blanda kycklingfärs med garam masala, salt och svartpeppar i en skål. Rulla färsen till köttbullar,…
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Smält hälften av smöret. Stek den hackade…
Rostad brysselkål Sätt ugnen på 185 grader. Bred ut brysselkål, rödlök och pekannötter på en…
Köttbullar Riv eller hacka löken riktigt fint och lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser…
Låt ströbrödet svälla i grädden några minuter. Skala och hacka silverlöken fint. Stek den lätt…
Förvärm ugnen till 200 grader. Placera alla ingredienser till köttbullarna (utom kycklingen) i en mixer…
1. Köttbullar: Blanda lammfärsen i en bunke med salt, spiskummin, svartpeppar, riven vitlök, citronskal och…
Otroligt goda julköttbullar där kryddpeppar skapar den härligt juliga smaken. Perfekt till julbordet! Till julköttbullarna…
1. Ta fram och tina färsen 50 minuter innan. 2. Hacka lök för att sedan…
Blanda skorpmjöl, vätska och låt svälla. Blanda sedan allt och stek genast bullarna.
•Blanda ättika,socker och vatten tills sockret löst sig •Skiva gurkan tunt och blanda med lagen…
Hacka löken fint och stek mjuk i smör. Ha i färsen och kryddpepparen och låt…