Julköttbullar

Julköttbullar

Ingredienser

Julköttbullar

  • 1 kg blandfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,5 msk senap (helst grovkornig)
  • 1,5 dl ströbröd (glutenfritt går också bra!)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
45 min
Otroligt goda julköttbullar där kryddpeppar skapar den härligt juliga smaken. Perfekt till julbordet! Till julköttbullarna rekommenderar vi en Sangiovese i glaset!

Gör så här

Julköttbullar

  • Rör ihop grädde, ägg, senap och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5-10 minuter.
  • Riv den gula löken
  • Blanda försiktigt ströbrödsblandningen, löken, blandfärsen och kryddorna.
  • Nu är det dags att rulla ihop köttbullarna! Rulla cirka 1 matsked per köttbulle. Enklast blir det med fuktade händer eller med plasthandskar.
  • Stek köttbullarna på hög värme i massor med smör till de är gyllenbruna.

Förberedelse-tips!

  • Genomstek inte köttbullarna om ni ska förbereda dem inför julafton. Stek bara så att de får en fin yta och värm sedan i ugn på julafton.

Betyg (3 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.