Otroligt goda julköttbullar där kryddpeppar skapar den härligt juliga smaken. Perfekt till julbordet! Till julköttbullarna rekommenderar vi en Sangiovese i glaset!
Gör så här
Julköttbullar
Rör ihop grädde, ägg, senap och ströbröd i en bunke och låt det svälla i 5-10 minuter.
Riv den gula löken
Blanda försiktigt ströbrödsblandningen, löken, blandfärsen och kryddorna.
Nu är det dags att rulla ihop köttbullarna! Rulla cirka 1 matsked per köttbulle. Enklast blir det med fuktade händer eller med plasthandskar.
Stek köttbullarna på hög värme i massor med smör till de är gyllenbruna.
Förberedelse-tips!
Genomstek inte köttbullarna om ni ska förbereda dem inför julafton. Stek bara så att de får en fin yta och värm sedan i ugn på julafton.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng