2p
400 g kycklingfärs
½ msk garam masala
½ tsk salt
¼ tsk mald svartpeppar
85 g smör
400 g spetskål eller vitkål
75 ml vatten
salt och mald svartpeppar
Blanda kycklingfärs med garam masala, salt och svartpeppar i en skål. Rulla färsen till köttbullar, det är enklare om du har fuktiga händer.
Stek köttbullarna i hälften av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg på ett lock för att snabba på stekningen. När köttbullarna är helt genomstekta och gyllenbruna är de klara.
Skär kålen på längden i fyra delar. Se till att du skär genom stjälken så bladen håller ihop.
Smält häften av det resterande smöret i en annan stekpanna. Lägg kålen i stekpannan.
Häll över vatten, krydda med salt och peppar och lägg på locket. Låt kålen stekas i ca 7 minuter. Titta till den då och då och vänd på den så alla sidor steks.
Lägg upp kålen och köttbullarna på tallrikar. Häll över skyn från stekpannan du stekte kålen i till den andra stekpannan.
Smält resten av smöret och rör ihop det med stekskyn.
Häll såsen över den stekta kålen och köttbullarna.
Diet Doctors receptteam har justerat receptet något för att det ska följa våra riktlinjer. Du hittar originalreceptet i Pascales kokbok ”The Keto Cure".
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng