2 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl socker
1 gelatin
2 msk apelsinjuice
100 g vitchoklad
Sås:
200 g jordgubbar
1 dl apelsinjuice
1/2 msk socker
1. Blötlägg gelatinen i kallt vatten. Vispa grädde. Vispa också gulor och socker till skum.
2. Hetta upp juicen i en kastrull. Flytta kastrullen från plattan och lös upp den urkramade gelatinen i juicen. Tillsätt chokladen i bitar och rör om tills chokladen smälter.
3. Blanda den aningen svalnade chokladblandningen i vispgrädden och blanda därefter i äggule-sockerskummet. Låt stelna i kylskåp i ca en timme.
4. Mosa de aningen frusna jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer. Tunna ut blandningen med apelsinjuice och smaksätt med socker.
5. Fördela moussen och såsen i glas. Dekorera med riven choklad och citronmeliss.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng