4 portioner
½ gul lök, finhackad
2 morötter, finhackade
2 msk rapsolja
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
salt
vitpeppar
Fräs gul lök och morötter i rapsoljan i några minuter.
Pudra över curry och vetemjöl och blanda runt.
Rör ner vatten, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen tjocknar och morötterna har mjuknat.
Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd sedan ner i currysåsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med kokt råris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng