Vita bönor i currysås

Ingredienser

4 portioner

½ gul lök, finhackad
2 morötter, finhackade
2 msk rapsolja
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar vita bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
salt
vitpeppar

Gör så här

Fräs gul lök och morötter i rapsoljan i några minuter.
Pudra över curry och vetemjöl och blanda runt.
Rör ner vatten, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen tjocknar och morötterna har mjuknat.
Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd sedan ner i currysåsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med kokt råris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr