Veganska fiskpinnar med remoulad sås

Ingredienser

Fiskpinnar:

500g fast tofu

3dl ströbröd/mannagryn (mannagryn lite lättare)

4 1/5dl vetemjöl (valfritt)

1 msk sojasås

Juice från 1/2 citron

Salt och peppar

2dl havremjölk

1/2dl färsk hackad dill (valfri)

2msk tångkaviar (valfritt)

Remoulad sås:

1 msk hackad kapris

1/4 dl hackad färsk dill

1 dl växtbaserad majonnäs

1 dl havrefriech

2 tsk citrin juice

3msk bostongurka

1/2 tsk gul curry

Salt, vitpeppar, en nypa socker

Potatis 500g och 2dl frysta ärtor

Gör så här

Skiva tofun i smala skivor som fiskpinnar

Ställ upp 2 skålar en med ströbrödet/mannagryn och en med 3dl mjöl ( valfri)

Blanda hackad dill, resten av mjölet, sojasås, citronjuice, kryddorna, havremjölken och tåg kaviaren i en djup tallrik. ”Smeten”

Doppa tofun först i mjölet (om du använder mjöl, lite onyttigare)

Låt sen tofun ligga i ”smeten” i ca 10 minuter så den drar åt sig.

Lägg den sen i ströbrödet och låt ligga någon kort minut.´

Stek i rikligt med olja och stek tofupinnarna till de är gyllenbruna

Remouladsås:

Hacka kapris och dill

Blanda ihop alla ingredienser och smala av, låt se stå i kylen

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr