Placeholder

Varma bananer i jordgubbssås

Ingredienser

4 jämnstora bananer

Jordgubbssås:
1 pkt frysta jordgubbar, ca 300 g
2 - 3 msk socker
1 msk punsch

50 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg bananerna på en liten plåt eller i en långpanna. Sätt in den i ugnen och låt dem baka tills skalet blir alldeles svart. Tiden varierar med mognadsgrad, 10 - 15 minuter brukar vara lagom. Vänd dem en gång under bakningen.

3. Mosa jordgubbarna med elvisp eller i mixer. Tillsätt socker om bären är osockrade. Smaksätt såsen med punsch och smält chokladen.

4. Ta ut bananerna ur ugnen. Lägg upp dem på portionstallrikar och skala dem antingen helt eller "öppna" bara skalet. Ringla över litet blockchoklad och servera med såsen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.