4 jämnstora bananer
Jordgubbssås:
1 pkt frysta jordgubbar, ca 300 g
2 - 3 msk socker
1 msk punsch
50 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg bananerna på en liten plåt eller i en långpanna. Sätt in den i ugnen och låt dem baka tills skalet blir alldeles svart. Tiden varierar med mognadsgrad, 10 - 15 minuter brukar vara lagom. Vänd dem en gång under bakningen.
3. Mosa jordgubbarna med elvisp eller i mixer. Tillsätt socker om bären är osockrade. Smaksätt såsen med punsch och smält chokladen.
4. Ta ut bananerna ur ugnen. Lägg upp dem på portionstallrikar och skala dem antingen helt eller "öppna" bara skalet. Ringla över litet blockchoklad och servera med såsen.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar