Världens bästa rödvinssås

Ingredienser

Ingredienser

1 näve torkad svamp, exempelvis karljohan eller trattkantareller
2 schalottenlökar
4 dl rött vin
1 tsk balsamvinäger
ett par kvistar färsk timjan
5 dl god köttfond
salt
svartpeppar
smör
(ev en liten bit rökt sidfläsk)

Gör så här

Gör så här

Lägg svampen i blöt en halvtimma. Krama ur den och finhacka.
Finhacka löken. Var noggrann om du vill behålla bitarna utan att sila såsen. Stek lök och svamp i smör. Löken ska bli gyllenbrynt, men bryn den långsamt så att smaken blir söt och mustig. Häll på vinet, vinäger och timjan. Vill du ha såsen extra mustig lägger du i en liten, liten bit rökt sidfläsk också. Reducera till hälften.
Ta upp det rökta fläsket. Tillsätt fonden och koka ner såsen tills det är ca 4 dl kvar. Smaka av med salt och svartpeppar. Nu kan såsen silas om du vill ha den helt slät, men jag behåller oftast bitarna i. Avsluta med att röra i en klick smör.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.