Placeholder

Vardagsfilé med grönsaker och chilisås

Ingredienser

1 fläskytterfilé
0,5 stånd broccoli
1 röd paprika
1 bananschalottenlök
0,5 squash
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk lätt crème fraîche
2 dl Heinz chilisås
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
timjan
citron
havssalt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva filén, krydda med örtsalt och peppar och bryn i smör och olja. Lägg åt sidan. Fräs grönsakerna och krydda lätt med örtsalt.

3. Lägg grönsakerna i botten av en ugnsform och placera filén ovanpå. Vispa samman grädde, crème fraîche, pressad vitlök och chilisås. Smaka av med örtsalt och peppar. Häll såsen över filén och strö över litet riven ost.

4. Gratinera ca 20 minuter. Använd gärna grillvärme de sista minuterna för att få fin färg.

5. Servera med sallad och pasta eller ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.