1 fläskytterfilé
0,5 stånd broccoli
1 röd paprika
1 bananschalottenlök
0,5 squash
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk lätt crème fraîche
2 dl Heinz chilisås
2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
timjan
citron
havssalt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva filén, krydda med örtsalt och peppar och bryn i smör och olja. Lägg åt sidan. Fräs grönsakerna och krydda lätt med örtsalt.
3. Lägg grönsakerna i botten av en ugnsform och placera filén ovanpå. Vispa samman grädde, crème fraîche, pressad vitlök och chilisås. Smaka av med örtsalt och peppar. Häll såsen över filén och strö över litet riven ost.
4. Gratinera ca 20 minuter. Använd gärna grillvärme de sista minuterna för att få fin färg.
5. Servera med sallad och pasta eller ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar