Ugnsbakad lax med saffranspasta och broccoli

Ingredienser

4 port

600 gram laxfilé, eller 4 st frysta filéer
1 st salt
svartpeppar

Saffranssås

2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
0,5 gram saffran
2,5 dl grädde
1 msk fiskfond

Tillbehör

400 gram tagliatelle
1 st broccoli
0,5 st citron(er)
1 st salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.

3. Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull.

4. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats.

5. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.

6. Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.

7. Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.

8. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

9. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.

10. Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.

11. Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.