4 port
600 gram laxfilé, eller 4 st frysta filéer
1 st salt
svartpeppar
Saffranssås
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
0,5 gram saffran
2,5 dl grädde
1 msk fiskfond
Tillbehör
400 gram tagliatelle
1 st broccoli
0,5 st citron(er)
1 st salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.
3. Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull.
4. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats.
5. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.
6. Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.
7. Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.
8. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet.
9. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.
10. Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar.
11. Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng