1 stor kyckling,
styckad i portionsbitar
1 tsk salt
0,25 tsk grovmalen peppar
1 krm saffran
2 - 3 msk smör
2 msk whisky eller konjak
2 dl gräddfil
2 tomater i klyftor
1 burk majskorn
1 pkt djupfrysta ärter
1. Gnid in kycklingbitarna med en blandning av salt, peppar och saffran. Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn kycklingen väl på alla sidor.
2. Häll på whisky eller konjak och tänd på. Lägg locket på och kväv flamman efter ett ögonblick.
3. Tillsätt 0,5 dl av gräddfilen och låt kycklingen småputtra under lock tills köttet är mört. Lägg i tomatklyftor, avrunna majskorn och ärter samt resten av gräddfilen och låt grytan bli väl genomvärmd.
4. Smaka av och servera kycklingen med sprödvärmt franskbröd och en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria