Placeholder

Sydstatskyckling

Ingredienser

1 stor kyckling,
styckad i portionsbitar
1 tsk salt
0,25 tsk grovmalen peppar
1 krm saffran
2 - 3 msk smör
2 msk whisky eller konjak
2 dl gräddfil
2 tomater i klyftor
1 burk majskorn
1 pkt djupfrysta ärter

Gör så här

1. Gnid in kycklingbitarna med en blandning av salt, peppar och saffran. Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn kycklingen väl på alla sidor.

2. Häll på whisky eller konjak och tänd på. Lägg locket på och kväv flamman efter ett ögonblick.

3. Tillsätt 0,5 dl av gräddfilen och låt kycklingen småputtra under lock tills köttet är mört. Lägg i tomatklyftor, avrunna majskorn och ärter samt resten av gräddfilen och låt grytan bli väl genomvärmd.

4. Smaka av och servera kycklingen med sprödvärmt franskbröd och en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.