500 - 600 g fläskfilé
smör
salt, vitpeppar
Svampsås:
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde + sky
1 äggula
Till gratinering:
2 msk ströbröd
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Helstek fläskfilén 10 - 15 minuter i panna eller i 175 grader i ugn ca 20 minuter. Strö på salt och peppar.
3. Vispa ur pannan med litet vatten och koka ihop skyn. Ansa svampen och skär den i skivor. Fräs svampen i smör och strö över mjöl. Späd med grädde och sky och låt såsen koka 3 - 5 minuter.
4. Blanda ned äggulan och låt såsen svalna. Skär fläskfilén i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll på såsen och sikta över ströbröd.
5. Gratinera 10 - 15 minuter eller tills rätten fått en guldbrun färg. Servera med potatis och grönsallad.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk