Placeholder

Svampgratinerad fläskfilé

Ingredienser

500 - 600 g fläskfilé
smör
salt, vitpeppar

Svampsås:
200 g färska champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde + sky
1 äggula

Till gratinering:
2 msk ströbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Helstek fläskfilén 10 - 15 minuter i panna eller i 175 grader i ugn ca 20 minuter. Strö på salt och peppar.

3. Vispa ur pannan med litet vatten och koka ihop skyn. Ansa svampen och skär den i skivor. Fräs svampen i smör och strö över mjöl. Späd med grädde och sky och låt såsen koka 3 - 5 minuter.

4. Blanda ned äggulan och låt såsen svalna. Skär fläskfilén i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Häll på såsen och sikta över ströbröd.

5. Gratinera 10 - 15 minuter eller tills rätten fått en guldbrun färg. Servera med potatis och grönsallad.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.