1 hel kyckling
1 påse tandoorikrydda
Matolja
Potatis (kan lägga till valfria rotsaker eller blomkål)
1. Blanda ihop kryddpåsen och matoljan, du ser hur mycket som behövs.
2. Låt stå över natten.
3. Masera in smeten över hela kycklingen, lite i skrovet med.
4. Dela potatisen i 3 cm stora bitar och lägg i en plåt. Blanda i resten av kryddsmeten.
5. Lägg kycklingen på ugnsgallret och plåten med potatis under, 180° i 60min.
6. Låt vila i ca 5 min.
7. Ät med raita eller naturell yoghurt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng