Placeholder

Stekt lever med löksås

Ingredienser

600 g nötlever, putsad
och skuren i skivor
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör

Löksås:
4 gula lökar, skalade och skivade
4 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk kinesisk soya

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd leverskivorna i mjölet. Hetta upp en panna på medelvärme. Tillsätt smör och stek leverskivorna försiktigt ca 2 minuter per sida. Ta upp dem och lägg dem på hushållspapper på en tallrik.

2. Löksås:
Bryn löken i smör på låg värme i en kastrull tills den är mjuk, den ska inte brännas. Rör i mjölet och tillsätt vattnet under omrörning. Se till att det blir klimpfritt.

3. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av såsen med soya, salt och peppar.

4. Häll löksåsen över leverbiffarna vid servering. Garnera med hackad persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.