600 g nötlever, putsad
och skuren i skivor
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
Löksås:
4 gula lökar, skalade och skivade
4 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk kinesisk soya
1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd leverskivorna i mjölet. Hetta upp en panna på medelvärme. Tillsätt smör och stek leverskivorna försiktigt ca 2 minuter per sida. Ta upp dem och lägg dem på hushållspapper på en tallrik.
2. Löksås:
Bryn löken i smör på låg värme i en kastrull tills den är mjuk, den ska inte brännas. Rör i mjölet och tillsätt vattnet under omrörning. Se till att det blir klimpfritt.
3. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av såsen med soya, salt och peppar.
4. Häll löksåsen över leverbiffarna vid servering. Garnera med hackad persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng