600 g nötlever, putsad
och skuren i skivor
1 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
Löksås:
4 gula lökar, skalade och skivade
4 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk kinesisk soya
1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd leverskivorna i mjölet. Hetta upp en panna på medelvärme. Tillsätt smör och stek leverskivorna försiktigt ca 2 minuter per sida. Ta upp dem och lägg dem på hushållspapper på en tallrik.
2. Löksås:
Bryn löken i smör på låg värme i en kastrull tills den är mjuk, den ska inte brännas. Rör i mjölet och tillsätt vattnet under omrörning. Se till att det blir klimpfritt.
3. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av såsen med soya, salt och peppar.
4. Häll löksåsen över leverbiffarna vid servering. Garnera med hackad persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…