Soutzokakia i tomatsås

Ingredienser

Ingredienser:

0.5 dl ströbröd
1 dl vatten
500g blandfärs
1 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm kanel
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Persilja
Vetemjöl

Tomatsås:
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Hacka lök och vitlök samt blanda ihop ströbröd och vatten

2. Blanda sedan ihop färsen, ströbröd, tomatpuré, citron, spiskummin, kanel, salt, peppar, lök, vitlök och persilja jämt i en skål

3. Forma färsen i önskad form, t.ex järpar, köttbullar eller liknande. Rulla dem sedan i vetemjöl.

4. Häll i olja i en kastrull och stek tomatpurén för att få fram mer smak innan dem krossade tomaterna hälls i och får koka ihop medans du steker på färsen

5. Stek färsen i en het stekpanna med olja tills den får färg runt om, sedan häll över det i en ugnssäker form.

6. När allt stekande är klart och så häller du över tomatsåsen över färsen i formen och in i ugnen ungefär 15 min.

7. Servera gärna till ris och en god sallad

Smaklig måltid

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.