Ingredienser:
0.5 dl ströbröd
1 dl vatten
500g blandfärs
1 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm kanel
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Persilja
Vetemjöl
Tomatsås:
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka lök och vitlök samt blanda ihop ströbröd och vatten
2. Blanda sedan ihop färsen, ströbröd, tomatpuré, citron, spiskummin, kanel, salt, peppar, lök, vitlök och persilja jämt i en skål
3. Forma färsen i önskad form, t.ex järpar, köttbullar eller liknande. Rulla dem sedan i vetemjöl.
4. Häll i olja i en kastrull och stek tomatpurén för att få fram mer smak innan dem krossade tomaterna hälls i och får koka ihop medans du steker på färsen
5. Stek färsen i en het stekpanna med olja tills den får färg runt om, sedan häll över det i en ugnssäker form.
6. När allt stekande är klart och så häller du över tomatsåsen över färsen i formen och in i ugnen ungefär 15 min.
7. Servera gärna till ris och en god sallad
Smaklig måltid
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar