Placeholder

Smakrik ugnskyckling

Ingredienser

4 - 5 kycklingfiléer
2 dl vatten
2 dl grädde
2,5 dl crème fraîche
1,5 msk koncentrerad kycklingfond
1 - 2 msk kinesisk soya
salt
peppar
philadelphiaost eller maizena
till redning
litet svartvinbärsgelé

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smörstek kycklingen litet snabbt i en stekpanna så att de får fin färg. Lägg dem i en smord form och krydda lätt med salt och peppar.

3. Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen, förutom gelén, och häll såsen över kycklingen. Sätt in den i ugnen, tiden beror på hur tjocka filéerna är.

4. Ta ut formen och sila ned såsen i en kastrull. Smaka av med litet gelé och red av såsen vid behov. Låt såsen sjuda ett par minuter och häll den sedan över kycklingen igen.

5. Servera med nykokt ris och gärna någon kokt grönsak, t ex sparris.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.