4 - 5 kycklingfiléer
2 dl vatten
2 dl grädde
2,5 dl crème fraîche
1,5 msk koncentrerad kycklingfond
1 - 2 msk kinesisk soya
salt
peppar
philadelphiaost eller maizena
till redning
litet svartvinbärsgelé
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörstek kycklingen litet snabbt i en stekpanna så att de får fin färg. Lägg dem i en smord form och krydda lätt med salt och peppar.
3. Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen, förutom gelén, och häll såsen över kycklingen. Sätt in den i ugnen, tiden beror på hur tjocka filéerna är.
4. Ta ut formen och sila ned såsen i en kastrull. Smaka av med litet gelé och red av såsen vid behov. Låt såsen sjuda ett par minuter och häll den sedan över kycklingen igen.
5. Servera med nykokt ris och gärna någon kokt grönsak, t ex sparris.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng