4 - 5 kycklingfiléer
2 dl vatten
2 dl grädde
2,5 dl crème fraîche
1,5 msk koncentrerad kycklingfond
1 - 2 msk kinesisk soya
salt
peppar
philadelphiaost eller maizena
till redning
litet svartvinbärsgelé
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörstek kycklingen litet snabbt i en stekpanna så att de får fin färg. Lägg dem i en smord form och krydda lätt med salt och peppar.
3. Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen, förutom gelén, och häll såsen över kycklingen. Sätt in den i ugnen, tiden beror på hur tjocka filéerna är.
4. Ta ut formen och sila ned såsen i en kastrull. Smaka av med litet gelé och red av såsen vid behov. Låt såsen sjuda ett par minuter och häll den sedan över kycklingen igen.
5. Servera med nykokt ris och gärna någon kokt grönsak, t ex sparris.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…