4 port ris
Sås
* 2 dl äppeldryck
* 2 dl vispgrädde
* 1 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
* salt och peppar
* 2 rött äpple
* 1 kruka persilja
Kött
* 700 g skinkschnitzel
* 2 tsk olja
Sallad
* 1 förp sockerärter (à 150 g)
* 1 rödlök
* 1 påse babyspenat (à 65 g)
* 2 tsk olivolja
2 tsk vinäger
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sås: Häll äppeldryck, grädde och buljong i en kastrull och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär äpplet i centimeterstora tärningar och lägg i såsen. Hacka persiljan och vänd ner.
3. Kött: Krydda schnitzeln med salt och peppar. Stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
4. Sallad: Ansa och strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Blanda det med spenaten och krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja och vinäger.
5. Servera schnitzeln med ris, sås och sallad.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Tips
Äppeldrycken som blir över passar bra att dricka till denna rätt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar